LEPAAN VIINITILA

Olimme luokan kanssa Lepaan Viinitilalla tutustumassa viinin valmistukeseen. Lepaan Viinitila on perustettu vuonna 1995. 

Lepaalla myydään paljon erilaisia viinejä ja omenasiideriä, mutta he myös valmistavat liköörejä, mutta niitä myydään vain alkossa tilauksella. Alkossa myydään myös jotain heidän viinejä. Lepaalla myydään heidän kaikkia marjaviinejä, kuohuviinejä ja siideriä. He järjestävät myös viininmaisteluita, joissa tarjoillaan kahta viiniä ja likööriä. He valmistavat vuodessa noin 17000 litraa eri viinejä. Suosituin viini on Lepaan Anna, joka on saanut nimensä Lepaalla kiertävästä kummitustarinasta. 

Viinin valmistuksesta : 

Kun viini on pullotettu niin sen annetaan olla vaakatasossa useita kuukausia riippuen marjasta. Sen jälkeen se pullo laitetaan jonkunlaiseen pullotelineeseen ja sitä pyöräytellään ja kallistetaan vähän enemmän joka päivä kuukauden ajan, jotta hiiva ei tartu pullon seiniin kiinni. Viinipullo laitetaan -20 asteiseen väkevään viinaan noin 15 minuutiksi sen jälkeen kun kaikki hiiva on kertynyt pullon korkkiin. Sen jälkeen siitä viinistä jäätyy pullon kaulallisen verran viiniä ja se poistetaan korkin kanssa sen jälkeen. 
Viinin valmistukseen käytetään jonkun verran erilaisia laitteita. Puristimessa puristetaan mehut hedelmistä ja marjoista viinin valmistusta varten. Viinit käy isoissa tynnyreissä ja niissä saa olla vain mahdollisimman vähän ilmaa, jotta viini ei hapetu. Tynnyrin päällä on vesilukko josta poistuu hiilidioksidia. 

Kierroksen jälkeen saimme maistaa viinitilan glögiä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SEIKKAILUMATKAILU

ASIAKASPALVELIJAN ULKOINEN OLEMUS

VILLI- JA LUONNONYRTIT