TYÖHYVINVOINTI

Mikä on ruoka-aineympyrä ja ruokakolmio?

Ruokakolmion ylhäällä on asiat joita pitäisi vältellä ja ne on huonoimpia keholle ja alhaalla on kaikista parhaat asiat joita kuuluisi syödä eniten. Ruoka-aineympyrä on ruokavalio jota pitäisi noudattaa. Ne poikkeaa toisistaan siten että ruokakolmiossa on myös asioita joita ei kuuluisi syödä ja ruoka-aineympyrässä asioita joita kuuluisi syödä.

Kuvahaun tulos haulle ruoka aineympyrä ruokakolmio

Mitä merkitystä on säännöllisellä ateriavälillä?

Säännöllinen syöminen pitää verensokeripitoisuuden tasaisena ja vireyttä yllä. Kun noudattaa säännöllistä ateriarytmiä, on helppo välttää huonoja välipaloja, liian suuria ruoka-annoksia ja iltasyömistä. Päivittäin on hyvä syödä 4-5 kertaa 3-4 tunnin välein.

Mitä söin maanantaina?

Klo 11 näkkäriä, klo 15 kahvia ja 2 mandariinia, klo 21 iltapala kaakaoo ja 2 leipää, karkkia vähän illalla ja vettä aikalailla kokoajan päivän mittaan.

Energian tarve päivässä?

16-vuotiaan tytön energian tarve päivässä on 1480-2700 kcal. En saanut maanataina tarvitsemaani energia määrää. Olisin saanut jos olisin syönyt enemmän.

Mitä olisi pitänyt syödä maanantaina jotta se olisi ollut lautasmallin mukainen?

Aamupalaa jotain hedelmiä ja leipää ja lounasta kolussa, vaikka salaattia välipalaksi, päivällistä esim kanaa ja riisiä ja iltapalaa jotain hedelmiä.

Mitä tarkoittaa lautasmalli?

Lautasmallista on apua hyvän aterian koostamisessa. Malli antaa oivallisen kuvan myös siitä, mistä perusaineksista suositusten mukainen ruokavalio koostuu.

Ota selvää jokaisesta ravintoaineryhmästä 5 parasta/pahinta ruoka-ainetta

Parhaat : Kasvikset, marjat, hedelmät, täysjyvävilja ja peruna.
Pahimmat : Karkki, punainenliha, kananmuna, leivokset ja säilykkeet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SEIKKAILUMATKAILU

ASIAKASPALVELIJAN ULKOINEN OLEMUS

VILLI- JA LUONNONYRTIT