SEIKKAILUMATKAILU

Alamäkipyöräily

Suomessa on Suomen Pyöräily liitto jossa myös alamäkipyöräily on osana.
Suomessa ei ole kauhean isoa harrastajakuntaa mutta kyllä heitäkin löytyy. Alamäkipyöräily on isompi juttu ulkomailla kun Suomessa.

Alamäkipyöräilyä harrastetaan keväällä, kesällä ja syksyllä mutta kesällä eniten. Sitä harrastetaan ulkona, kuivilla keleillä on paras aika. Useimmat laskettelukeskukset muuttavat rinteensä kesäisin siten että alamäkipyöräily on mahdollista.

Malminkartanon jätemäki Helsinki, Calpis Turenki, Sappee, Meri-Teijo, Luolavuori Turku, Hirvensalo Turku, Hervanta Tampere, Klaukkala Tornikeskus, Laajavuori Bike park, jyväskylä, DH Bike park Ounasvaara, Levi Bike park, Vuokatti Bike park, Trek Bike park Ylläs, Ylläsjärvi, Antikkala Kuopio, Uuperi, Mielakka Kouvola, Hinkismäki, Kouvola, Mustavuori, Tampere ja Tahko ovat paikkoja jossa alamäkipyöräilyä voi harrastaa Suomessa.

Alamäkipyöräily on laji, jossa kaatumisilta ja kovilta osumilta ei taitavinkaan ajaja voi välttyä. Pyörän ohella pakollinen hankinta onkin hyvä, koko naaman leukaa myöten suojaava niin sanottu fullface-kypärä. Sääri-, polvi-, kyynär- ja alapääsuojat ovat lähes yhtä tärkeitä kuin kypärä, ja koko vartaloa suojaavat haarniskat ovat nekin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Ylläksen Bike Park

Ylläs on talvisin laskettelukeskus mutta kesällä siitä muuttuu hyvä paikka alamäkipyöräilylle. Kaikki pyöräilyyn liittyvät välineet voit vuokrata palvelukeskus Taigan alakerrassa sijaitsevasta Head Ski Rentistä. Ylläs video
Video Red Bullin Rampage 2013 kilpailusta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VILLI- JA LUONNONYRTIT

ASIAKASPALVELIJAN ULKOINEN OLEMUS